Pašgatavots mohito saldējums. Mmm, izmēģini!

Kāda ir īstas vasaras garša? Saule, jūra un saldējums? Varbūt saule, jūra, mīlestība, saldējums un mohito? Atbilde katram cita, tas fakts. Tiem, kam vasaras garšas kokteilī ir arī mohito, piedāvājam recepti mohito saldējumam!
Mohito saldējuma īpašās sastāvdaļas: laims un piparmētras!

FOTO: Shutterstock.com

Mohito saldējuma īpašās sastāvdaļas: laims un piparmētras!

Ģimenes portālam “Mammamuntetiem.lv” šefpavārs Ivo Lamberts stāsta, kā mājas apstākļos pagatavot mohito saldējumu – bezalkoholisku.

 

Sastāvdaļas plombrīra saldējuma pamatreceptei:

6 olu dzeltenumi (no mājās audzētu vistu olām!)

1 litrs saldā krējuma

10 ēdamkarotes cukura 

130 g iebiezinātā piena ar cukuru

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas mohito saldējumam:

*Sastāvdaļas norādītas ceturtdaļai no saldējuma pamatreceptes porcijas

 

Vērts izmēģināt! Mēs esam izmēģinājuši arī latvisku mohito saldējumu – laima vietā liekot baltās jāņogas. Garša fantastiski spirdzinoša!

 

Saldējuma gatavošana:

  1. Vispirms pagatavo saldējumu pēc pamatreceptes, kuru var dalīt porcijās un katrai no tām pievienot savu garšu, noskaņu.
  2. Pamatreceptes gatavošanu pa soļiem skati šeit - Gatavojam saldējumu! Plombīra pamatrecepte
  3. Sablendē sauju piparmētru un 2 laimus. Tos pievieno ceturtdaļai no pagatavotā saldējuma pēc pamatreceptes, un masu rūpīgi samaisa. Mohito maisījumu pievieno vēl pirms saldējuma likšanas saldētavā!
  4. Mohito saldējuma trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto saldētavā uz trīs stundām. Svarīgi atcerēties saldējumu ik pēc stundas samaisīt.

Saistītie raksti