Turpinot baudīt vasaru: Mājās gatavots zemeņu saldējums
Pat, ja ārā vēji pūš, vasaru un tās sniegtos labumus ir jābauda! Piemēram, ar paša gatavotu zemeņu saldējumu.
Ģimenes portālam mammamuntetiem.lv vasaras restorāna “Vējš vītolos” šefpavārs Ivo Lamberts stāsta, kā mājas apstākļos pagatavot zemeņu saldējumu - tam ir īsta vasaras garša!
Sastāvdaļas saldējuma pamatreceptei:
6 olu dzeltenumi (no mājās audzētu vistu olām!)
1 litrs saldā krējuma
10 ēdamkarotes cukura
130 g iebiezinātā piena ar cukuru
Sastāvdaļas zemeņu saldējumam:
* Sastāvdaļas norādītas ceturtdaļai no saldējuma pamatreceptes porcijas
200 g sablendētu zemeņu
3 ēd.k. rīvētas baltās šokolādes
Gatavošana:
1. Vispirms pagatavo saldējumu pēc pamatreceptes, kuru var dalīt porcijās un katrai no tām pievienot savu garšu, noskaņu.
2. Pamatreceptes gatavošanu pa soļiem skati šeit - Gatavojam saldējumu! Plombīra pamatrecepte
3. Sablendē 200 g zemeņu un pievieno ceturtdaļai no pagatavotā saldējuma pēc pamatreceptes.
4. Masai pievieno rīvētu balto šokolādi un visu rūpīgi samaisa. Zemeņu masu pievieno vēl pirms saldējuma likšanas saldētavā!
4. Zemeņu saldējuma trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto saldētavā uz trīs stundām. Svarīgi atcerēties saldējumu ik pēc stundas samaisīt.
IEMĀCIES GATAVOT ARĪ: