Gardā biskvīta kūka ar pašas vārīto krēmu

Šīs kūkas veiksmes formula slēpjas mājās audzētu vistu olās un pašu ar mīlestību vārītajā krēmā. Recepti mammamuntetiem.lv atklāj saimniece Agita Gabrāne.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

Vārītajam krēmam

  • 8 ēdamkarotes ar kaudzīti miltu
  • 1l - 3,5 % piens
  • 400g sviests
  • 400g pūdercukurs

Biskvītam

  • 6 olas
  • 6 ēdamkarotes cukurs
  • 6 ēdamkarotes miltu

 

 

Gatavošana:

1.Krēmam - katlā ielej pienu, pievieno miltus. Uz lēnas uguns vāra, intensīvi maisot, līdz sabiezē. No katla pārleju bļodā, ik pa laikam maisot dzesē. Sviestu saputoju ar pūdercukuru. Kad piena-miltu masa atdzisusi, pievienoju sviesta-pūdercukura masu. Samaisu, līdz izveidojas krēms.

biskvīta recepte, vārītā krēma recepte

Reklāma
Reklāma

2.Biskvītam. Kūkai gatavoju trīs biskvīta kārtas. Katrai kārtai ņemu divas olas, divas ēdamkarotes cukura, divas ēdamkarotes miltu. Olas baltumu atdalu no dzeltenuma, atsevišķi saputoju baltumu, dzeltenumam pievienoju cukuru - saputoju. Tad pievienoju miltus, beigās visā lēnām iecilāju saputoto olas baltumu. Apaļajā tortes veidnē ielieku cepampapīru, leju biskvīta kārtu. Cepu 200 grādos, gatavību pārbaudu ar koka irbulīti. Vienai no trijām kārtām pievienoju divas tējkarotes kakao pulvera. Šī kārta iznāk brūna un to liek tortes vidus daļā. 

Kad biskvīta kārtas atdzisušas, liekam kūku kopā. Uz gaišā biskvīta smērējam krēmu. Kā nākošo lieku brūno biskvītu, atkal smērējam krēmu un beigās trešajai kārtai ārī pārsmērē krēmu. Ja ir vēlēšanās, kārtām pa vidu var ielikt ievārījumu, piemēram, brūkleņu-ābolu vai samaltas dzērvenes ar cukuru.

3.Kūku dekorē pēc sirds patikas. :)

 

Lai labi garšo!

 

Sastāvdaļas