Šogad īsts ābolu gads! Gatavojam ābolus "rītasvārkos"
Ābolu šogad daudz. Ko ar tiem iesākt? Varbūt pamēģināt daļu no bagātīgās ražas ietērpt "rītasvārkos"?
Gatavo lapu mīklu. Izveltnē salma biezumā, tad sagriež četrstūrainos gabalos, piemērotus ābolu lielumam. Uz katra gabaliņa liek nomizotu ābolu, kam izņemta serde un vidus piepildīts ar stingru ievārījumu.
Mīklas malas saceļ uz augšu, stūrīšus un maliņas viegli saspiež kopā.
Apziež ar sakultu olu un cep, līdz mīkla saplākšņojusi un āboli mīksti. Izceptus siltus pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz kā cepumus vai kā saldo ēdienu.
Piezīme: Mīklu var sagriezt strēmelēs un aptīt ap āboliem līdzīgi tūtiņām.
Recepte no Mildastantes pavārgrāmatas. Izdevniecība - Zvaigzne ABC.
Sastāvdaļas
- Sviests - 200.gramu
- Kviešu milti - 250.gramu
- Ūdens - 1/2.glāze
- Etiķis - 1.tējkarote
- Ola - 1.gab.
- Āboli - 9-10.gab.
- Ievārījums - 150.gramu
- Cukurs