Burkānu kūka

Burkānu kūkas saldeno garšu brīnišķīgi papildinās skābenā un tumīgā citronu mērce.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavošanas laiks: apmēram 1 stunda un 15 minūtes, no tām 40 minūtes krāsnī.

Pagatavošana:

1. Kūkas pamatā sastāvdaļas sakapā ar nazi vai samaisa virtuves kombainā. Mīklu uz pusstundu ieliek ledusskapī. 

2. Izkausē un atdzesē taukvielas pildījumam.

3. Olas sakuļ ar pūdercukuru. Nomizo un smalki sarīvē burkānu. Sakultām olām pievieno krējumu, rīvēto baltmaizi, rīvētās citrona miziņas, burkānu, kanēli un izkausētās taukvielas.

4. Mīklu iespiež veidnē ar noņemamām malām, tā lai apsegtas būtu arī malas.

5. Virsū lej pildījumu.

6. Kūku cep krāsnī 200 grādos pēc Celsija apmēram 40 minūtes.

Reklāma
Reklāma

7. Pa to laiku gatavo mērci. Olas dzeltenumus saputo ar cukuru. Pievieno rīvētas citronu miziņas un sulu.

8. Krējumu saputo stingrās putās. Pievieno saputotajām olām un labi samaisa. Mērci atdzesē. Atdzesētu burkānu kūku pasniedz ar aukstu mērci. 

 

Recepte ņemta no recepšu krājuma, ko pirms daudziem gadiem mammas pasūtīja pa pastu, - tāda cietos vākos, ar skavotāju iekšpusē un krāsainām bildēm. 

 

Sastāvdaļas

  • kūkas pamatam
  • Kviešu milti - 200.g
  • Cukurs - 40.g
  • Vaniļas cukurs - 1 .tējk.
  • Sāls
  • Margarīns vai sviests - 100.g
  • Ola - 1.gb
  • Pildījumam
  • Margarīns vai sviests - 50.g
  • Olas - 2.gb
  • Pūdercukurs - 60.g
  • Burkāns - 1.gb
  • Skābs krējums - 200.g
  • rīvēta baltmeize - 40.g
  • puscitrona rīvēta miziņa
  • Kanēlis - 1.tējk.
  • citrona mērcei
  • Olas dzeltenumi - 2.gb
  • Cukurs - 3.ēd.k.
  • puse citrona - 3.ēd.k.
  • Saldais krejums - 200-300.g