Mammas cepumu kūkas recepte
Kad biju maza meitenīte, iemīļoju mammas taisīto cepumu kūku. Dievinu to vēl šodien!
Sastāvdaļas:
- 4 paciņas ''Selgas'' cepumu
- 0,5l saldais krējums
- 3 paciņas biezpiena
- 200g cukura
- vaniļas cukurs
- piedevas pēc izvēles, piemēram - marmelādes konfektes, rieksti, aprikozes
Gatavošana:
1. Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno biezpienu, rūpīgi samaisa.
2. Paplātē kārto pirmo kārtu cepumu. Cepumu kārtai klāj virsū putukrējuma-biezpiena masu.
3. Liek otro kārtu cepumu, atkal smērē virsū saldo masu. Kārtas var likt tik daudz, cik lielu un biezu kūku vēlās, tad, protams, ir nepieciešams lielāks daudzums sastāvdaļu.
4. Pēdējai kārtai, kā arī kūkas malas, pārsmērē ar putukrējumu.
5. Kūku grezno katrs pēc savas gaumes. Mēs greznojām ar baltās un tumšās šokolādes ripiņām. Kā jau minēju sastāvdaļās, putukrējuma-biezpiena masai var pievienot marmelādi, riekstus vai aprikozes -pēc pašu izvēles.
Pamēģiniet arī Jūs!
Receptē dalījās Agita Gabrāne.