Bumbieru saldēdiens ar vaniļas mērci
Rudens velšu bagātība šogad tiešām iespaidīga - āboli, bumbieri, ogas, burkānu un kartupeļu raža. Un ne vienmēr pietiek izdomas, lai to visu radoši liktu lietā, tāpēc došu padomu, kā, izmantojot bumbierus, var uztaisīt patiešām lielisku saldēdienu!
Sastāvdaļas:
Bumbieriem
- bumbieri
- medus
- saulespuķu sēkliņas
- sviests
- olas baltums
- pūdercukurs
Vaniļas mērcei
- 0,5l piena
- 3 olas dzeltenumi
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 150g cukurs
Gatavošana:
Bumbierus nomazgāju, pārgriežu uz pusēm, izņemu sēklotni. Medu sajaucu ar saulespuķu sēkliņām, pildu bumbieru viducītī, kuram izņēmu sēklotni. Pa virsu uzlieku piciņu sviesta. Bumbierus kārtoju pannā un lieku cepeškrāsnī cepties. Kad tie jau ir gandrīz gatavi, kā jumtiņu lieku saputotu olbaltumu ar pūdercukuru. Vēlreiz lieku cepeškrāsnī, kamēr olbaltums kļūst viegli brūns.
Vaniļas mērce:
Katliņā ieleju 0,5l piena. Olas dzeltenumu saputoju ar cukuru un vaniļas cukuru. Katliņu ar pienu lieku vārošā ūdens peldē, nepārtraukti maisot leju klāt saputoto olu maisījumu. Pienu maisu, kamēr tas sāk biezēt. Atdzesēju vaniļas mērci un pasniedzu ar krāsnī ceptiem bumbieriem.
Receptes autore ir radošā Agita Gabrāne.