Rudenīgs saldēdiens - buberts ar dzērveņu ķīseli
Lūk, vēl viens veids, kur varam izmantot dzērvenes - pagatavot saldajam ēdienam ķīseli!
Sastāvdaļas:
Bubertam
- 1l piena
- 200g manna
- 200g cukurs
- 3 olas
Ķīselim
- ūdens
- dzērvenes
- cukurs
- kartupeļu ciete
Gatavošana:
Buberts:
Katliņā uzvāru pienu, pievienoju cukuru. Nepārtraukti maisot, sijāju pienā mannu. Vāru līdz sabiezē. Olas baltumu atdalu no dzeltenuma. Saputoju olas baltumu stingrās putās. Olas dzeltenumam pievienoju nedaudz cukura un arī saputoju. Mannā biezputrā iemaisu olas dzeltenumu. Uzvāra biezputru. Karstā biezputrā iecilāju olas baltumu.
Ķīselis:
Katlā ieleju ūdeni, ieberu dzērvenes un vāru, kamēr tās izšķīst. Tad ogas izberžu caur sietiņu, lai ķīselī nebūtu dzērveņu miziņu. Dzērveņu sulai pievienoju tik daudz ūdens, cik daudz vēlos ķīseli. Pēc tam pievienoju cukuru, uzvāru. Kartupeļu cieti sajaucu ar auksto ūdeni un, nepārtraukti maisot, leju ķīselī. Kartupeļu ciete nepieciešama tik daudz, cik biezu vēlās ķīseli. Ja grib šķidrāku ķīseli-jāņem mazāk cietes, ja biezāku-vairāk.
Pasniedzot, buberts sanāk čaugans un ar saldenskābo ķīseli garšo lieliski!
Receptes autore - Agita Gabrāne