Avenītes sniegā - saldā ēdiena recepte
Nolasot dažas pārpalikušās avenes, mammai radās doma saldajam ēdienam!
Sastāvdaļas:
- zefīrs
- saldais krējums
- cukurs
- vaniļas cukurs
- avenes
- kā dekors piparmētru lapiņa
Gatavošana:
Saldo krējumu saputoju ar cukuru un vaniļas cukuru stringrās putās. Ņemu porciju trauciņus un sāku kārtot pa kārtām - pirmajā kārtā šķēlītēs sagriezts zefīrs, nākošajā svaigas avenes un tad saputotais putukrējums. Tā kārtoju trauciņā, kamēr tas ir piepildīts! Dekorēju ar piparmētru lapiņām un avenēm.
Šo saldo ēdienu gatavoju kādu laiciņu pirms pasniegšanas, lai tas paspētu ievilkties.
Šis saldais ēdiens garšo patiešām lieliski, arī, ja klāt piedzer kafiju.
Receptes autore - Agita Gabrāne.