Eksotiskais saldēdiens: mango putas
Lai gan saldā pagatavošana prasīs daudz laika, gala iznākums būs nepārspējams.
Gatavošanas laiks apmēram 2 stundas, no tām 1 stunda un 30 minūtes - ledusskapī.
Nepieciešams:
2 mango
2,5 tējkarotes želatīna
no viena apelsīna izspiesta sula
no puscitrona izspiesta sula
50 g cukura
3 olas baltumi
Rotājumiem - rīvēta šokolāde
Pagatavošana:
1. Mango nomizo un pārgriež uz pusēm. Izņem kauliņus. Mīkstumu sagriež gabaliņos.
2. Želatīnu šķīdina aukstā ūdenī (apmēram 10 minūtes)
3. Mango gabaliņus liek katliņā. Pievieno izspiesto apelsīna un citrona sulu. Pievieno cukuru un uzkarsē.
4. Maisījumu ar mikseri sakuļ viendabīgā masā. Želatīnam nolej lieko ūdeni. Izkausē karstajā mango maisījumā.
5. Uz pusstundu ievieto ledusskapī.
6. Olu baltumus saputo stingrās putās. Uzmanīgi iecilā mango maisījumā, kad tas sāk sabiezēt.
7. Putas liek deserta trauciņos. Uz stundu liek vēsumā. Rotā ar rīvēto šokolādi.
Atceries! Mano vietā var izmantot papaiju. Gatavo, kā norādīts šajā receptē.
Recepte ņemta no recepšu krājuma, ko pirms daudziem gadiem mammas pasūtīja pa pastu, - tāda cietos vākos, ar skavotāju iekšpusē un krāsainām bildēm.