Ķirbju saldēdiens - ātri un garšīgi
Ķirbju ēdienu sezona atklāta! Šoreiz recepte saldēdienam, kura sastāvā ir arī ķirbis. Aiziet!
Sastāvdaļas:
- ķirbis
- piens
- kukurūzas putraimi
- cukurs
- olas baltums
Gatavošana:
1. Ķirbi sagriež gabalos. Izņem mīkstumu un nogriež mizu. Liek to katliņā un vāra mīkstu.
2. Uzvāra pienu, pievieno cukuru, iemaisa kukurūzas putraimus un vāra, kamēr sabiezē.
3. Kad ķirbis ir izvārījies, to sablenderē un pievieno kukurūzas biezputrai.
4. Saputo olas baltumus un iecilā tos karstajā biezputrā.
5. Atdzisušu pasniedz ar ogu ķīseli.
Šis saldēdiens ir līdzīgs mannas bubertam, tikai šoreiz no kukurūzas putraimiem. Tas sanāk kā interesants un čaugans saldēdiens.
Recepte: Agita Gabrāne