Šokolādes putas - vienkārši pagatavojams un īpašs saldēdiens
Šis ir ļoti vienkārši pagatavojams un īpašs saldēdiens, ko pasniegt pēc vakariņām. To var pagatavot arī iepriekšējā dienā. Glāzītes ar krēmu pasniedz uz paplātes ar dažādiem garnējumiem - riekstu skaidiņām, gabaliņos sagrieztu zefīru, putukrējumu. Krēmu var atdzesēt ledusskapī arī lielā traukā un pasniegt uz šķīvīšiem kopā ar cepumu vai šokolādes gabaliņu.
Recepte 6 personām
Būs nepieciešams:
200 g melnās šokolādes
- 5 olu baltumi
- 1 ēdamkarote pūdercukura (ja vēlas)
Gatavošana:
Šokolādi izkausē kopā ar dažām ēdamkarotēm ūdens, atdzesē un iecilā 5 sakultus olu baltumus. Ja v;elas, pievieno ēdamkaroti pūdercukura. Krēmu lej mazās glāzītēs un uz dažām stundām ieliek ledusskapī, lai tas sabiezē. Un gatavs, garnē to pēc savas izdomas!
Recepte no grāmatas "Itāļu virtuve" ("Jumava").