Ķīselis no saldētām ogām. Nogaršojam vasaru!
Kad tev sagribas atgriezties vasarā, pagatavo šo saldēdienu – ogu ķīseli ar pienu vai putukrējumu!
Sastāvdaļas:
- saldētas zemenes, ķirši, brūklenes, upenes
- kartupeļu ciete
- cukurs
- saldais krējums
- vaniļas cukurs
- piens
Gatavošana:
- Katliņā ielej ūdeni, tajā saber saldētās ogas, cik vēlās.
- Kad katliņš ir uzvārījies un ogas ir pavārījušās, pievieno cukuru.
- Nedaudz pavāra un tajā iemaisa aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti.
- Kartupeļu cieti liek tik daudz, lai ķīselis būtu biezs.
- Atdzisušu ķīseli pasniedz ar pienu vai saputotu saldo krējumu, kam pievienots cukurs un vaniļas cukurs.
Recepte: Agita Gabrāne