Ķīselis no saldētām ogām. Nogaršojam vasaru!

Kad tev sagribas atgriezties vasarā, pagatavo šo saldēdienu – ogu ķīseli ar pienu vai putukrējumu!

Vasarā cītīgi lasījām ogas un ar tām piepildījām saldētavu, lai ziemā varētu sajust vasaras smaržu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vasarā cītīgi lasījām ogas un ar tām piepildījām saldētavu, lai ziemā varētu sajust vasaras smaržu!

Sastāvdaļas:

  • saldētas zemenes, ķirši, brūklenes, upenes
  • kartupeļu ciete
  • cukurs
  • saldais krējums
  • vaniļas cukurs
  • piens

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Katliņā ielej ūdeni, tajā saber saldētās ogas, cik vēlās.
  • Kad katliņš ir uzvārījies un ogas ir pavārījušās, pievieno cukuru.
  • Nedaudz pavāra un tajā iemaisa aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti.
  • Kartupeļu cieti liek tik daudz, lai ķīselis būtu biezs.
  • Atdzisušu ķīseli pasniedz ar pienu vai saputotu saldo krējumu, kam pievienots cukurs un vaniļas cukurs.

 

Recepte: Agita Gabrāne

Saistītie raksti