Kārtainās mīklas kanēļa cepumi
Kanēļa cepumi ir skaisti un aromātiski, bet ir vērts izmēģināt uzcept cepumus ar burkānu, biezpiena, rozīņu vai pat ķirbju pildījumu!
Pagatavošana laiks: 25 min
Porcija: 1 cilvēkam
Sastāvdaļas:
Bezrauga kārtainā mīkla – 200 g
Olas dzeltenumi – 2 gab.
Malts kanēlis – 2,5 ēdamk.
Medus – 2 ēdamk.
Milti – sauja
Gatavošana:
1. Kārtaino mīklu pagatavo pats vai izmanto jau gatavu. Kārtainās mīklas recepti skati sadaļā Virtuve -> Mīklu receptes
2. Uzber uz galda nedaudz miltus un uzliec mīklu. Pa virsu uzber vēl miltus, lai mīkla nelīp, kad to izrullē.
3. Kad mīkla izrullēta, tās virsu nosmērē ar olu dzeltenumu.
4. Pusi mīklas pārlej ar medu un pārkaisi ar kanēli.
5. Mīklu cieši sarullē garā, tievā rullītī.
6. Sagriez aptuveni 1,5 cm garos gabaliņos un liec uz ietaukotas cepešpannas.
7. Sakarsē krāsni līdz 180 °C. Cep 15 – 20 minūtes.
Recepte: Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis