Kārtainās mīklas kanēļa cepumi

Kanēļa cepumi ir skaisti un aromātiski, bet ir vērts izmēģināt uzcept cepumus ar burkānu, biezpiena, rozīņu vai pat ķirbju pildījumu!

Kas gan pie aukstās ziemas pēcpusdienas tējas var būt labāks par kanēļa cepumiem! Aikāgaršo kustības publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kas gan pie aukstās ziemas pēcpusdienas tējas var būt labāks par kanēļa cepumiem! Aikāgaršo kustības publicitātes foto.

 

 

 

Pagatavošana laiks: 25 min

Porcija: 1 cilvēkam

 

Sastāvdaļas:

Bezrauga kārtainā mīkla – 200 g

Olas dzeltenumi – 2 gab.

Malts kanēlis – 2,5 ēdamk.

Medus – 2 ēdamk.

Milti – sauja 

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

1. Kārtaino mīklu pagatavo pats vai izmanto jau gatavu. Kārtainās mīklas recepti skati sadaļā Virtuve -> Mīklu receptes

2. Uzber uz galda nedaudz miltus un uzliec mīklu. Pa virsu uzber vēl miltus, lai mīkla nelīp, kad to izrullē.

3. Kad mīkla izrullēta, tās virsu nosmērē ar olu dzeltenumu. 

4. Pusi mīklas pārlej ar medu un pārkaisi ar kanēli. 

5. Mīklu cieši sarullē garā, tievā rullītī. 

6. Sagriez aptuveni 1,5 cm garos gabaliņos un liec uz ietaukotas cepešpannas.

7. Sakarsē krāsni līdz 180 °C. Cep 15 – 20 minūtes. 

 

Recepte: Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

 

 

Sastāvdaļas