Skudru pūznis saldumu cienītājiem
Ikviens ir redzējis skudru pūzni dabā, vaine? Tagad tev ir iespēja to pagatavot mājās - lielisku un ēdamu, protams! :)
Sastāvdaļas:
- 1 paciņa sviesta
- 1 bundžiņa iebiezinātā piena (vārīta)
- 2 ēd.k. magoņu
- 3 paciņas ''Selgas'' cepumu
- šokolāde + saldais krējums pārliešanai
Gatavošana:
- Katliņā sagriež sviestu un nedaudz pakausē.
- Kad sviests pakusis, to saputo ar iebiezināto pienu.
- Pievieno magones.
- Miezerī sasmalcina cepumus (ne pārāk smalki).
- Tos pievieno sveistam ar iebiezināto pienu.
- Visu kārtīgi samaisa un uz šķīvja ar karoti kārto kā skudru pūzni.
- Izkausē šokolādi, pievieno nedaudz saldā krējuma.
- Šokolādi pārlej skudru pūznim.
- To liek ledusskapī uz pāris stundām (3-4), lai ievelkās.
- Pasniedz pie tējas vai kafijas.
Recepte: Agita Gabrāne