Ķirbju - apelsīnu želejas saldēdiens saldenākai dzīvei
Lai padarītu dzīvi saldāku, pagatavo kaut ko neparastu un jaunu: ķirbju - apelsīnu želeju. Garšo izcili!
Sastāvdaļas:
- 250 g ķirbju sulas
- 150 g apelsīnu sulas
- 150 g cukura
- 2 ēd.k. želatīna
- nedaudz citronskābes
- saldais krējums
- cukurs
- vaniļas cukurs
- apelsīna šķēlītes dekoram
Gatavošana:
Šo želeju var ēst arī ar vaniļas mērcīti.
- No ķirbja un apelsīna izspiež sulu, lej katliņā karsēties.
- Pievieno cukuru un nedaudz citronskābi.
- Kad tas ir uzvārījies, to noputo un atdzesē.
- Tad pievieno uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu.
- Lej porciju trauciņos, lai sastingst.
- Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, ar to dekorē želeju. Pa virsu tam uzliek apelsīna šķēlītes.
Recepte: Agita Gabrāne