Ķirbju - apelsīnu želejas saldēdiens saldenākai dzīvei

Lai padarītu dzīvi saldāku, pagatavo kaut ko neparastu un jaunu: ķirbju - apelsīnu želeju. Garšo izcili!

Vai nav romantiski?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vai nav romantiski?

Sastāvdaļas:

  • 250 g ķirbju sulas
  • 150 g apelsīnu sulas
  • 150 g cukura
  • 2 ēd.k. želatīna
  • nedaudz citronskābes
  • saldais krējums
  • cukurs 
  • vaniļas cukurs
  • apelsīna šķēlītes dekoram

Gatavošana:

Šo želeju var ēst arī ar vaniļas mērcīti.

Reklāma
Reklāma
  • No ķirbja un apelsīna izspiež sulu, lej katliņā karsēties.
  • Pievieno cukuru un nedaudz citronskābi.
  • Kad tas ir uzvārījies, to noputo un atdzesē.
  • Tad pievieno uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu.
  • Lej porciju trauciņos, lai sastingst.
  • Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, ar to dekorē želeju. Pa virsu tam uzliek apelsīna šķēlītes.

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas