Rīsu-kokospiena pudiņš
Pudiņš - tas ir deserts, kurš var būt gan cepts, gan vārīts, gan tvaicēts. Tas ir vienkārši pagatavojams arī mājas apstākļos - izmēģini!
Sastāvdaļas:
- 80 g Rimi apaļgraudu rīsu
- 1 ēd.k. brūnā cukura
- 120 ml kokosa piena
- 1 ēd.k. citrona sulas
- 1ēd. k. pūdercukura
- 2 saujas svaigu ogu (pēc izvēles)
Gatavošana:
- Noskalo rīsus.
- Sakarsē cepeškrāsnī līdz 160 grādiem.
- Uzvāra kokosa pienu kopā ar cukuru un citrona sulu.
- Rīsus ber pudiņa trauciņos līdz pusei.
- Rīsiem virsū lej uzvārīto kokosa pienu, tā, lai tas nosedz rīsus ~ 1 cm.
- Liek virsū vāciņu un cep cepeškrāsnī 15-20 minūtes.
- Kad tas gatavs, noņem vāciņu, uzber pūdercukuru. Ja cepeškrāsns atbalsta grila funkciju, ieslēdz un nedaudz apdedzini pūdercukuru.
- Pudiņu pasniedz ar svaigām ogām.
Recepte: ''Aikāgaršo''