Rudzu cepumi. Rotājam Valentīndienas galdu ar sirsniņām!
Valentīndienā ļoti vēlams, lai visi ēdieni uz galda ir sirds veidā. Šodien gribu jums piedāvāt ļoti vienkāršus un garšīgus rudzu cepumus. Jauki, ja gatavošanas procesam var pievienoties arī bērns.
Vajadzēs:
Rudzu milti – 2 glāzes
Sviests – 200 gr.
Cukurs – 4 ēdamkarotes
Auzu pārslas (vēlams ātri vāramas) – 3 ēdamkarotes
Soda – 0,5 tējkarotes
Ūdens- 3 ēdamkaroteskarotes
Sāls – šķipsniņa
Gatavošana:
1. Auzu pārslas pārlejam ar ūdeni un atstājam uz pusstundu, lai uzbriest.
2. Pa to laiku samaisām bļodā rudzu miltus, cukuru, sāli, sodu. Pēc tam pievienojam auzu pārslas.
3. Sviestu izkausējam uz uguns un pievienojam mīklai.
4. Izrullējam mīklu, veidojam sirsniņas un liekam uz cepešpannu.
5. Pēc 15 minūtēm ņemam ārā no krāsns. Smaržīgas sirsniņas no rudzu miltiem ir gatavas.
6. Pirms likt sirsniņas cepeškrāsnī var izdurt caurumiņu, lai pēc tam var izvērt cauri lenti.
7.Šādus cepumus var izmantot kā interjera priekšmetu vai piestiprināt pie dāvanas vai kartiņas.
Bet var arī pašus cepumus izmantot kā dāvanu.
Priecīgu Sv.Valentīndienu!
Iesūtījusi Anastasija Hahaļeva