Saldās biezpiena klimpas ar vaniļas mērci vai ogu ķīseli. Izmēģini!
Klimpām ne vienmēr ir jābūt kā bezformīgiem pikucīšiem - tās vari veidot arī sirsniņas formā. Piemēram, lai iepriecinātu mājiniekus Valentīndienā!
Sastāvdaļas:
- 500g biezpiena
- 7 ēd.k. cukura
- vaniļas cukurs
- 3 olas
- 10-15 ēd.k. miltu
- svaigi berztas upenes ar cukuru (no saldētavas) vai ogu ķīselis, vai vaniļas mērce pasniegšanai
Gatavošana:
- Biezpienam pievieno olas, cukuru un vaniļas cukuru, kārtīgi izmaisa.
- Masai pievieno tik daudz miltus, līdz tā kļūst veltnējama.
- Mīklu izveltnē, izspiež sirsniņas (Valentīndienas tēmai) .
- Katliņā uzvāra ūdeni, kuram pievienots nedaudz sāls.
- Sirsniņas liek vārošā sālsūdenī, vāra tik ilgi, līdz tās uzpeld.
- Ņemot ārā, notecina lieko šķidrumu.
Saldās biezpiena sirsniņas pasniedz ar vaniļas mērci vai ogu ķīseli, vai ar svaigi berztām ogām, kuras vasarā ir sagatavotas un atliktas ziemas krājumos.
Recepte: Agita Gabrāne