Melleņu parfē ar baltās šokolādes medus mērci un kukurūzas drupačām

Melleņu parfē ar baltās šokolādes medus mērci un kukurūzas drupačām izklausās ļoti eksotisks, sarežģīts un dārgs saldēdiens. Tomēr tā nav. Netici? Izmēģini!

Foto no restorāna Tex-Mex arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no restorāna "Tex-Mex" arhīva.

2 personām

Nepieciešams:

- Saldētas mellenes 100 grami

- Saldais krējums 100 grami

- Cukurs 40 grami

- Svaigais siers 100 grami 

- Laims ½ 

- Rozmarīns – neliels zariņš

- Olas 2 gab. 

 

Baltās šokolādes medus mērce: 

- Saldais krējums 100 grami

- Baltā šokolāde 50 grami

- Medus 1 ēdamkarote 

 

Drupačas:

- Kellogs pārslas 30 grami

- Mandeles 10 grami

- Sviests 5 grami

- Medus 10 grami

 

Dekoram: 

Reklāma
Reklāma

- Krūma mellenes

- Piparmētra 

 

Pagatavošana:

- Mellenes ar cukuru un rozmarīnu uzvāra, pievienojot 2 ēdamkarotes ūdens un atļauj atdzist. 

- Saldo krējumu saputo kopā ar svaigo sieru. 

- Olas atdala, baltumu saputo stingrās putās, dzeltenumu saputo. 

- Kad mellenes ar cukuru ir atdzisušas no tām izņem ārā rozmarīna zariņu un - pievieno saputotajam saldajam krējumam ar sieru un rūpīgi samaisa, pievieno olu dzeltenumus un samaisa. 

- Beigās pievieno saputotus olu baltumus un iemaisa.

- Traukā ieklāj pārtikas plēvi un ielej gatavo masu.

- Liek saldētavā uz pāris stundām.

 

Mērce:

- Saldo krējumu uzvāra, pievieno balto šokolādi un medu, rūpīgi samaisa un ļauj atdzist.

 

Drupačas: 

- Kellogs pārslas un mandeles (bez mizas) sablenderē pulverī, pievieno medu un sviestu, pēc tam samaisa.

- Uz pannas uzklāj pergamenta papīru, uzber gatavo masu, ko liek cepeškrāsnī nedaudz apbrūnināties 180°C, 5 minūtes. 

- Pasniedz, pārlej ar baltās šokolādes mērci, pārber ar drupačām un dekorē ar krūma mellenēm un piparmētru lapiņām.

 

Ar recepti dalās restorāns "Tex-Mex" 

 

Sastāvdaļas