Skābā krējuma, cepumu un ogu kārtojums

Gards saldēdiens no skābā krējuma, cepumiem un augļiem pēc tavas izvēles. Un atceries – noformējums pastiprina garšu!

Palutini sevi un savus viesus ar skaisti noformētu saldēdienu. 
(Foto no Signes un Armanda Meirānu arhīva).

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Palutini sevi un savus viesus ar skaisti noformētu saldēdienu. (Foto no Signes un Armanda Meirānu arhīva).

 

Sastāvdaļas: 
 

Krēmam:

  • 180 g 9% biezpiena
  • 180 g cepumu krēmsiera
  • 4 ēd.k. dabīgā cukura
  • 1/2 maza apelsīna sula
  • 80 ml skāba krējuma

 

Persiku kārtojumam:

  • 70 ml stipras kafijas
  • 30 ml svaigas apelsīnu sulas
  • 1 bundža persiku sīrupā, bez šķidruma, sablendēti

 

Melleņu vai plūmju krēmam:

Reklāma
Reklāma
  • 300 g saldētu melleņu vai plūmju, vai citu ogu miksa
  • 50 g valriekstu, sadrupinātu
  • kakao pupiņas

 

Pagatavošana 

Bļodā liec biezpienu ar krēmsieru un sablendē. Pievieno cukuru, apelsīna sulu, vaniļas pastu un skābu krējumu. Saputo, lai ir krēmīgs.

Kārto desertus

1. variants. Sablendē persiku biezeni. Kārto traukā izmērcētus dāmu pikstiņus, krēmu, persiku biezeni un vēlreiz tāpat, ja trauks ir lielāks.

2. variants. Glāzei apakšā liec sablendētas ogas, pa virsu uzspied krēmu un dekorē ar kakao pupiņām vai valriekstiem.

 

Recepte no "Rasa Food Art", Signes un Armanda Meirāniem.