Skābā krējuma, cepumu un ogu kārtojums
Gards saldēdiens no skābā krējuma, cepumiem un augļiem pēc tavas izvēles. Un atceries – noformējums pastiprina garšu!
Sastāvdaļas:
Krēmam:
- 180 g 9% biezpiena
- 180 g cepumu krēmsiera
- 4 ēd.k. dabīgā cukura
- 1/2 maza apelsīna sula
- 80 ml skāba krējuma
Persiku kārtojumam:
- 70 ml stipras kafijas
- 30 ml svaigas apelsīnu sulas
- 1 bundža persiku sīrupā, bez šķidruma, sablendēti
Melleņu vai plūmju krēmam:
- 300 g saldētu melleņu vai plūmju, vai citu ogu miksa
- 50 g valriekstu, sadrupinātu
- kakao pupiņas
Pagatavošana
Bļodā liec biezpienu ar krēmsieru un sablendē. Pievieno cukuru, apelsīna sulu, vaniļas pastu un skābu krējumu. Saputo, lai ir krēmīgs.
Kārto desertus
1. variants. Sablendē persiku biezeni. Kārto traukā izmērcētus dāmu pikstiņus, krēmu, persiku biezeni un vēlreiz tāpat, ja trauks ir lielāks.
2. variants. Glāzei apakšā liec sablendētas ogas, pa virsu uzspied krēmu un dekorē ar kakao pupiņām vai valriekstiem.
Recepte no "Rasa Food Art", Signes un Armanda Meirāniem.