Aveņu krēmsiera keksiņi ar krēmu - pievilcīgs un gards saldēdiens

Brīvdienas ir klāt, kad atliek vairāk laika parosīties virtuvē. Šoreiz piedāvajam savējos palutināt ar saldēdienu, kura nosaukums ir visai interesants.

Interesants saldēdiens brīvdienu pēcpusdienai. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Interesants saldēdiens brīvdienu pēcpusdienai. Publicitātes foto.

 

Sastāvdaļas:

- 130 g sviesta, istabas temperatūrā

- 150 g brūnā cukura

- 2 mazas olas, istabas temperatūrā

- 100 ml piena

- 50 ml salda krējuma

- 150 g augstākā labuma kviešu miltu

- 2 tējk. cepamā pulvera

- šķipsniņa sāls

- 10 g vaniļas cukura ar vaniļas pupiņām

 

Krēmam:

- 200 g auksta cepumu aveņu krēmsiera

Reklāma
Reklāma

- 75 g sviesta, istabas temperatūrā, mīksts

- 200 g pūdercukura

- vaniļas pāksts

 

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni 195 grādus karstu. Mafinu formiņās saliec papīra formiņas. Bļodā liec sviestu, cukuru, olas, abus miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, sāli, vaniļas cukuru un saldu krējumu. Ieslēdz mikserim nelielu ātrumu un puto 2 minūtes, līdz viss samaisījies. 

Izslēdz motoru, sadali mīklu pa 12 formiņām (tā, lai aizpildās 2/3 papīra formas). 

Liec krāsnī vidējā nodalījumā cepties 20–25 minūtes, līdz ir zeltaini. Izņem pannu ārā, paturi kēksiņus 5 minūtes pannā un tad uzliec uz režģa dzesēties. Atdzesē, līdz auksti. 

 

Gatavo krēmu. Visas krēma sastāvdaļas maisi aptuveni 7‒8 minūtes vai arī 5 minūtes mikserī (lielā ātrumā). Liec krēmu konditorejas maisā un uzspied uz kapkeikiem. 

 

Recepte no "RASA food ART" meistarklases. Ceļojumu pavārmākslā, ēdienu noformēšanā un fotogrāfēšanā piedāvāja Signe un Armands Meirāni. 

 

 

Sastāvdaļas