Kakao ķīselis. Deserts no bērnības

Vai atceries mammas vai vecmāmiņas gatavoto kakao ķīseli? Tas ir tik gards, ka vērts pagatavot arī saviem bērniem, lai tas kļūtu arī par viņu bērnības mīļāko saldēdienu!

Visu labāko saldēdienu gatavošana patiesībā ir vienkārša! Tā tas ir arī ar kakao ķīseli.

FOTO: Shutterstock.com

Visu labāko saldēdienu gatavošana patiesībā ir vienkārša! Tā tas ir arī ar kakao ķīseli.

Sastāvdaļas:

  • 1 litrs piena ķīselim un piens pasniegšanai
  • Kakao 4 ēd.k.
  • Kartupeļu ciete 3 ēd.k.
  • Cukurs

 

Gatavošana:

1. Lej katliņā pienu un nedaudz atstāj, lai atsevišķi var izšķīdināt kakao un kartupeļu cieti. Tā kā izmantoju lauku pienu, kas ir ļoti trekns, tad, gatavojot šo ķīseli, jaucu to ar ūdneni – pusi uz pusi.

Reklāma
Reklāma

2. Liek vārīties pienu, pieliek cukuru (cik saldu vēlas), tad ņem 4 ēd.k. kakao un  sajauc ar atlikto pienu, lai nav kunkuļu. Tad ielej siltajā pienā un uzvāra.

3. Pēc tam pievieno 3 ēd.k. kartupeļu cietes, kas iepriekš zšķīdināta ūdenī vai pienā. Pagaida, lai uzmet burbuli un pārlej citā traukā, lai atdziest.

4. Saldēdienu pasniedz ar pienu.