Kakao ķīselis. Deserts no bērnības
Vai atceries mammas vai vecmāmiņas gatavoto kakao ķīseli? Tas ir tik gards, ka vērts pagatavot arī saviem bērniem, lai tas kļūtu arī par viņu bērnības mīļāko saldēdienu!
Sastāvdaļas:
- 1 litrs piena ķīselim un piens pasniegšanai
- Kakao 4 ēd.k.
- Kartupeļu ciete 3 ēd.k.
- Cukurs
Gatavošana:
1. Lej katliņā pienu un nedaudz atstāj, lai atsevišķi var izšķīdināt kakao un kartupeļu cieti. Tā kā izmantoju lauku pienu, kas ir ļoti trekns, tad, gatavojot šo ķīseli, jaucu to ar ūdneni – pusi uz pusi.
2. Liek vārīties pienu, pieliek cukuru (cik saldu vēlas), tad ņem 4 ēd.k. kakao un sajauc ar atlikto pienu, lai nav kunkuļu. Tad ielej siltajā pienā un uzvāra.
3. Pēc tam pievieno 3 ēd.k. kartupeļu cietes, kas iepriekš zšķīdināta ūdenī vai pienā. Pagaida, lai uzmet burbuli un pārlej citā traukā, lai atdziest.
4. Saldēdienu pasniedz ar pienu.