Smiltsērkšķu ķīselis ar putotu biezpienu

Pagatavo saldo ēdienu, kas reizē ir arī veselīgs, jo tajā ir smiltsērkšķu ķīselis. Smiltsērkšķos ir atrodama virkne dažādu vitamīnu, kā arī tam piemīt vairākas veselību uzlabojošas īpašības.

Parasti, lai padarītu ēdienu pievilcīgāku ārēji, to ir jāprot izdekorēt, tāpēc esi radošs!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Parasti, lai padarītu ēdienu pievilcīgāku ārēji, to ir jāprot izdekorēt, tāpēc esi radošs!

Sastāvdaļas:

  • 200g smiltsērkšķu ogas
  • 500ml ūdens
  • 150g cukurs
  • 50g cietes
  • 200g saldais krējums
  • 200g biezpiens
  • vaniļas cukurs
  • 100g cukurs

 

Gatavošana:

  • Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno ogas un tās pavāra ~ 5 minūtes.
  • Ogas izkāš un izberž caur sietu.
  • Šo ūdeni ar izberzto ogu biezeni turpina vārīt un pievieno cukuru.
  • Aukstā ūdenī izšķīdina kartupeļu cieti un pievieno ūdenim ar izberzto ogu biezeni.
  • Tiklīdz ķīselis uzmet burbuli, katliņu ņem nost no uguns.
  • Ķīseli pilda porciju trauciņos un liek dzesēties.
  • Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.
  • Putošanas beigās pievieno biezpienu.
  • Kad smiltsērkšķu biezais ķīselis atdzisis, uz tā spiež biezpiena saldo masu, dekorē pārkaisot ar šokolādi.
Reklāma
Reklāma

 

Recepte: Agita Gabrāne