Pasakaini: ķirbja ķīselis ar ogu mērci
Kad mājās iespīd spoži, pavasarīgi saules stari un gribās pagatavot kaut ko saulainu un gardu, tad, lūk - ķirbja ķīselis ar ogu mērcīti būs tieši laikā!
Sastāvdaļas:
- 800ml piens
- 150g cukurs
- 500g ķirbis
- 100g sviests
- 90g ciete
- vaniļas cukurs
- ogu mērce (ķīselis)
Gatavošana:
- Ķirbim nogriež miziņu un izņem sēklas.
- Tos sarīvē uz smalkas rīves.
- Katliņā izkausē sviestu, tajā cep sarīvēto ķirbi mīkstu.
- Tad ķirbi sablenderē, lej katliņā, tam pielej uzkarsētu pienu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru.
- Kad masa uzvārījusies, tai lēnā strūkliņā pievieno izšķīdinātu cieti.
- Kad ķīselis uzmet burbuli, to ceļ nost no uguns un atdzesē.
- Atdzisušu pasniedz ar ogu mērci.
Recepte: Agita Gabrāne