Pasakaini: ķirbja ķīselis ar ogu mērci

Kad mājās iespīd spoži, pavasarīgi saules stari un gribās pagatavot kaut ko saulainu un gardu, tad, lūk - ķirbja ķīselis ar ogu mērcīti būs tieši laikā!

Ieteicams ēst piesardzīgi, lai nenorītu mēli!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ieteicams ēst piesardzīgi, lai nenorītu mēli!

Sastāvdaļas:

  • 800ml piens
  • 150g cukurs
  • 500g ķirbis
  • 100g sviests
  • 90g ciete
  • vaniļas cukurs
  • ogu mērce (ķīselis)

Gatavošana:

  • Ķirbim nogriež miziņu un izņem sēklas.
  • Tos sarīvē uz smalkas rīves.
  • Katliņā izkausē sviestu, tajā cep sarīvēto ķirbi mīkstu.
  • Tad ķirbi sablenderē, lej katliņā, tam pielej uzkarsētu pienu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru.
  • Kad masa uzvārījusies, tai lēnā strūkliņā pievieno izšķīdinātu cieti.
  • Kad ķīselis uzmet burbuli, to ceļ nost no uguns un atdzesē.
  • Atdzisušu pasniedz ar ogu mērci.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas