Lieldienu pashas recepte
Mēs esam pieraduši, ka vienmēr viss ēdiens tiek pagatavots pirms svētkiem, taču, lai sajustu svētku burvību, gatavotprieku liksim lietā svētkos - Lieldienās!
Sastāvdaļas:
- Biezpiens - 650 g
- vaniļas cukurs
- Olas - 4 gab.
- Sviests - 150 g
- Cukurs - 150 g
- Saldais krējums - 150 g
- Citrona sulai - 1/2 citrona
- Citrona miziņa
Gatavošana:
- Uzkarsē saldo krējumu, tajā izkausē sviestu.
- Pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru un biezpienu.
- Vāra (to neuzvārot), līdz izveidojas viendabīga masa. To karsē ~ 15 minūtes.
- Tad pievieno citrona sulu, miziņu, žāvētus augļus (sagrieztus, pēc izvēles).
- Saloka vairākās kārtās marli, tajā lej masu (apakšā nolikta bļoda).
- To sasien sainītī, tad liek nospiesties, līdzīgi kā Jāņu sieru.
Recepte: Agita Gabrāne