Uzcep sāļo, sātīgo kēksu - ar gaļu, sieru un zaļumiem
Beidzot nedēļas nogale ir klāt, tāpēc iedvesmojies un pagatavo ko tādu, lai vēderam un tavām garšas kārpiņām būtu par ko priecāties!
Sastāvdaļas:
- 3 olas
- 1 burkāns
- 100 g siera
- 300 g žāvētas gaļas
- 1 liels sīpols
- 3 ēd.k. skāba krējuma
- 150 ml piena
- tējkarote sodas
- 200-250 g miltu
- zaļumi (pētersīļi)
- garšvielas
Gatavošana:
- Žāvēto gaļu sagriež kubiņos un apcep.
- Sīpolu sasmalcina un apcep.
- Nomizo burkānu un sarīvē uz smalkās rīves.
- Sieru sarīvē.
- Sakuļ olas, pievieno sarīvēto burkānu, sieru un zaļumus.
- Visu kārtīgi izmaisa, pievieno krējumu, garšvielas un pienu.
- Masai pievieno miltus, kas sajaukti ar sodu un iemaisa apcepto gaļu un sīpolus.
- Mīklu kārtīgi samaisa un lej ar eļļu ietaukotā veidnē.
- Kēksu cep 180 grādos, 30-40 minūtes.
- Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Recepte: Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv