Uzcep sāļo, sātīgo kēksu - ar gaļu, sieru un zaļumiem

Beidzot nedēļas nogale ir klāt, tāpēc iedvesmojies un pagatavo ko tādu, lai vēderam un tavām garšas kārpiņām būtu par ko priecāties!

Šādu kēksu var pasniegt launagā, baudot vakara idilli .

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādu kēksu var pasniegt launagā, baudot vakara idilli .

Sastāvdaļas:

  • 3 olas
  • 1 burkāns
  • 100 g siera
  • 300 g žāvētas gaļas
  • 1 liels sīpols
  • 3 ēd.k. skāba krējuma
  • 150 ml piena
  • tējkarote sodas
  • 200-250 g miltu
  • zaļumi (pētersīļi)
  • garšvielas

Gatavošana:

  • Žāvēto gaļu sagriež kubiņos un apcep.
  • Sīpolu sasmalcina un apcep.
  • Nomizo burkānu un sarīvē uz smalkās rīves.
  • Sieru sarīvē.
  • Sakuļ olas, pievieno sarīvēto burkānu, sieru un zaļumus.
  • Visu kārtīgi izmaisa, pievieno krējumu, garšvielas un pienu.
  • Masai pievieno miltus, kas sajaukti ar sodu un iemaisa apcepto gaļu un sīpolus.
  • Mīklu kārtīgi samaisa un lej ar eļļu ietaukotā veidnē.
  • Kēksu cep 180 grādos, 30-40 minūtes.
  • Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Recepte: Agita Gabrāne, mammamuntetiem.lv

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas