Uzkodām: sāļie kēksiņi ar bazilika krēmu
Baziliks ir augs, kuram ir daudz labu īpašību. Tas skaisti izdaiļo daiļdārzu, priecējot tavas acis, tāpat arī tas aizbiedē kādu kaitēkli, kā arī skaisti smaržo. Protams, labi paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks, tāpēc padari laimīgus savus mīļos, izcepot sātīgos sāļos kēksiņus ar bazilika krēmu!
Sastāvdaļas:
- olas - 3 gab.
- saldais krējums - 100 ml
- olīveļļa - 3 ēd.k.
- siers - 50 g
- žāvēta desa - 100 g
- soda - pustējkarote
- nedaudz sāls
- sezama sēkliņas - 50 g
- milti - 150 g
- bazilika lapiņas
Krēmam:
- Filadelfijas krēmsiers - 150 g
- saišķītis svaigo bazilika lapiņu
Gatavošana:
- Bļodā sakuļ olas ar saldo krējumu un eļļu. Pievieno sarīvētu sieru un kubiņos sagrieztu desu.
- Masai pievieno sasmalcinātu baziliku, sāli, sodu, sezama sēkliņas un miltus.
- Mīklu samaisa un pilda kēksiņu formiņās.
- Nedaudz pārkaisa ar sezama sēkliņām.
- Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos gatavu.
- Krēmam: sablenderē filadelfijas sieru ar bazilika lapiņām un pievieno saputotu saldo krējumu.
- Ar konditorejas uzgali krēmu spiež uz atdzisušajiem kēksiņiem.
Recepte: Agita Gabrāne