Mājas apstākļos pagatavojams zemeņu saldējums
Zemeņu laiks sācies. Ar zemeņogām virtuvē var izdarīt visādus brīnumus. Šoreiz recepte pašgatavotam zemeņu saldējumam.
Nepieciešams:
- 400 g zemeņu
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 250 g saldā krējuma
- 2 paziņas vaniļas cukura
Gatavošana:
Aptuveni 300 g zemeņu saputo blenderī. Zemeņu masu samaisa ar cukuru un citrona sulu. Noliek aukstumā.
Saldo krējumu saputo stingrās putās, pievieno vaniļas cukuru. Zemeņu masu iecilā putukrējumā, sapilda veidnītēs un sasaldē.
Gatavo saldējumu grezno ar svaigām ogām un putukrējumu.
Recepte no Zigrīdas Ansbergas grāmatas "Saldējums. Deserti un kokteiļi" (izd.Zvaigzne ABC).