Zemeņu aukstā zupa
Jā, jā - auksto zupu gatavo ne tikai no dažādiem dārzeņiem un kefīra, bet arī no zemenēm. Recepte tikai pieaugušajiem.
Nepieciešams:
- 750 g zemeņu
- 5 ēdamkarotes cukura
- 500 g vaniļas vai zemeņu saldējuma
- 2 citronu sua
- 2-3 ēdamkarotes degvīna
- smilšu vai sviesta cepumi.
Gatavošana:
Tīras zemenes saputo ar cukuru un citronu sulu. Maisījumu atdzesē. Pirms pasniegšanas zemeņu masai pievieno degvīnu. Zupu salej dziļos šķīvjos un papildina ar saldējuma bumbiņu. Grezno ar veselām zemenēm un cepumiem.
Recepte:Zigrīda Ansberga "Saldējums. Deserti un kokteiļi" (izd.Zvaigzne ABC).