Biskvīts ar svaigām zemenēm
Pavisam vasarīgs saldēdiens ar pirmajām vasaras ogām - zemenēm. Biskvīta pagatavošana ir vienkārša un ātra. Šādu saldo ēdienu var pagatavot kā ašu cienastu ciemiņiem!
Sastāvdaļas:
- 5 olas
- 5 ēd.k. cukura
- 5 ēd.k. miltu
- svaigas zemenes
- cukurs zemenēm
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Gatavošana:
- Olas baltumu atdala no dzeltenuma.
- Baltumu saputo stingrās putās.
- Olas dzeltenumu saputo ar cukuru, tam pievieno miltus.
- Maisījumam pievieno olas baltumu, viegli iecilājot.
- Šo mīklu lej ar cepampapīru izklātā pannā.
- To cep sakarsētā cepeškrāsnī, 180 grādos, apmēram 20 minūtes.
- Kamēr biskvīts cepās, zemenes nomazgā, sablenderē un tajās iemaisa nedaudz cukura.
- Kad biskvīts ir izcepies, to atdzesē un uz tā smērē sablenderētās zemenes un to visu sarullē ruletē.
- Pārkaisa ar pūdercukuru.
Recepte: Agita Gabrāne