Biskvīts ar svaigām zemenēm

Pavisam vasarīgs saldēdiens ar pirmajām vasaras ogām - zemenēm. Biskvīta pagatavošana ir vienkārša un ātra. Šādu saldo ēdienu var pagatavot kā ašu cienastu ciemiņiem!

Ruleti var ierullēt kā pats vēlās - garenu vai arī īsāku, toties piepildītāku!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ruleti var ierullēt kā pats vēlās - garenu vai arī īsāku, toties piepildītāku!

Sastāvdaļas:

  • 5 olas
  • 5 ēd.k. cukura
  • 5 ēd.k. miltu
  • svaigas zemenes
  • cukurs zemenēm
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Gatavošana:

  • Olas baltumu atdala no dzeltenuma.
  • Baltumu saputo stingrās putās.
  • Olas dzeltenumu saputo ar cukuru, tam pievieno miltus.
  • Maisījumam pievieno olas baltumu, viegli iecilājot.
  • Šo mīklu lej ar cepampapīru izklātā pannā.
  • To cep sakarsētā cepeškrāsnī, 180 grādos, apmēram 20 minūtes.
  • Kamēr biskvīts cepās, zemenes nomazgā, sablenderē un tajās iemaisa nedaudz cukura.
  • Kad biskvīts ir izcepies, to atdzesē un uz tā smērē sablenderētās zemenes un to visu sarullē ruletē.
  • Pārkaisa ar pūdercukuru.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas