Rabarberu un aveņu kārtainā plātsmaize

Vēl, vēl rabarberus var lietot uzturā, tādēļ jāpasteidzas. Turklāt tuvojas vasaras saulgriežu laiks, kad noteikti iesi ciemos vai viesi nāks pie tevis.

Steidzam baudīt pēdējos šā gada rabarberus un arī avenes pamazām jau sāk parādīties. Aikāgaršo foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Steidzam baudīt pēdējos šā gada rabarberus un arī avenes pamazām jau sāk parādīties. Aikāgaršo foto.

 

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Porciju skaits: 4 līdz 6 cilvēkiem

 

Nepieciešams:

Bezrauga kārtainā mīkla – 2x250 g (divas loksnes)

Sviests – 140 g

Mandeļu milti – 140 g 

Cukurs – 50 g

Rabarberi  – 3 gab.

Avenes – 250 g

Lazdu rieksti  – 3 saujas

Medus – 2-3 ēdamk.

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

 

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200° C;

2. Sajauc mīkstu sviestu ar miltiem un cukuru, izveido drumstalas;

3. Nomizo rabarberus un sagriez plānās šķēlītēs, sajaucot to kopā ar avenēm un medu;

4. Liec vienai kārtainās mīklas plāksnei 1/2 rabarberu un aveņu pildījuma un 1/3 drumstalu;

5. Pa virsu klāj otru kārtainās mīklas loksni un virsū kārto pildījumu, uzber drumstalas un lazdu riekstus;

6. Plātsmaizi cep sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes;

7. Gatavu plātsmaizi pilnībā atdzesē, lai pildījums sacietē.

 

Liec  kārtaino mīklu formā, citādi  daļa pildījuma var iztecēt. Tāpat droši variē ar jaunām garšām – aveņu vietā vari izmantot citas ogas vai augļus.

 

Recepte: Aikāgaršo

 

Sastāvdaļas