Rabarberu un aveņu kārtainā plātsmaize
Vēl, vēl rabarberus var lietot uzturā, tādēļ jāpasteidzas. Turklāt tuvojas vasaras saulgriežu laiks, kad noteikti iesi ciemos vai viesi nāks pie tevis.
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Porciju skaits: 4 līdz 6 cilvēkiem
Nepieciešams:
Bezrauga kārtainā mīkla – 2x250 g (divas loksnes)
Sviests – 140 g
Mandeļu milti – 140 g
Cukurs – 50 g
Rabarberi – 3 gab.
Avenes – 250 g
Lazdu rieksti – 3 saujas
Medus – 2-3 ēdamk.
Pagatavošana:
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200° C;
2. Sajauc mīkstu sviestu ar miltiem un cukuru, izveido drumstalas;
3. Nomizo rabarberus un sagriez plānās šķēlītēs, sajaucot to kopā ar avenēm un medu;
4. Liec vienai kārtainās mīklas plāksnei 1/2 rabarberu un aveņu pildījuma un 1/3 drumstalu;
5. Pa virsu klāj otru kārtainās mīklas loksni un virsū kārto pildījumu, uzber drumstalas un lazdu riekstus;
6. Plātsmaizi cep sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes;
7. Gatavu plātsmaizi pilnībā atdzesē, lai pildījums sacietē.
Liec kārtaino mīklu formā, citādi daļa pildījuma var iztecēt. Tāpat droši variē ar jaunām garšām – aveņu vietā vari izmantot citas ogas vai augļus.
Recepte: Aikāgaršo