Saldā ķiršu zupa ar biezpiena klimpām
Ķirši jau koši sarkani, tāpēc tie jānolasa laicīgi, kamēr nekrietnie strazdi tos nav noēduši. Taču, ko lai pagatavo no šiem nolasītajiem ķiršiem?
Sastāvdaļas:
Ķiršu zupai:
- ķirši
- ūdens
- cukurs
- kartupeļu milti
Biezpiena klimpām:
- 2 paciņas biezpiena
- 4 ēd.k. cukura
- vaniļas cukurs
- 50 g mannas
- milti
- 1 ola
Gatavošana:
- Katlā ielej ūdeni, ieber ķiršus un uzvāra.
- Tad pievieno cukuru, vēl nedaudz pavāra, kamēr ķirši izjūk.
- Kartupeļu miltus izšķīdina aukstā ūdenī un lēnām pievieno ķiršu zupai.
- Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, olu un mannu.
- Visu kārtīgi samaisa, beigās pievienojot miltus.
- Katliņā uzvāra ūdeni un tam pievieno nedaudz sāls.
- Tajā ar tējkaroti liek nelielas klimpiņas.
Recepte: Agita Gabrāne