Saldskābais vafeļu kārtojums
Saldēdiens ļoti ies pie sirds tiem, kas nemīl šķebinoši saldo garšu, kā arī skābo. Šis būs pa vidu - saldskābs un ļoti gards!
Sastāvdaļas:
- 3 rabarberu kāti
- 300 g cukura
- 10 g biezpiena vai krējumsiera
- 200 g saldā krējuma
- vaniļas cukurs
- apelsīns
- citrona sula
- vafeles (citronu)
- kanēlis, piparmētru lapiņas
Gatavošana:
- Vafeles salauž gabaliņos, tām uzspiež virsū citronu un apelsīnu sulu.
- Rabarberus nomizo un smalki sagriež, klāt pieber cukuru un savāra ievārījumā.
- Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru, klāt pieliek biezpienu.
- Glāzēs kārto putukrējuma - biezpiena masu, ar sulu sasūcinātās vafeles.
- Nākamajā kārtā kārto atkal putukrējuma - biezpiena masu, tad liek rabarberu ievārījumu.
- Tādā veidā visu kārto, kamēr trauciņš pilns.
- Beigās to pārkaisa ar kanēli un rotā ar piparmētru lapiņām.
Recepte: Agita Gabrāne