Smiltsērkšķu krēms - gardi un vienkārši
Smiltsērkšķi jau gatavi. Pirms domāt, kā šīs vērtīgās ogas uzglabāt ziemai, pamielojies ar svaigām un pagatavo gardu un veselīgu saldēdienu.
Nepieciešams:
- 1 glāze ogu masas (sasmalcinātas)
- 4 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes želatīna
- 0,5 litri saputota putukrējuma
Pagatavošana:
Smiltsērkšķu ogas ar koka stampiņu izberž caur sietu, lai atbrīvotos no kauliņiem, pievieno medu, izkausētu želatīnu, saputotu putukrējumu, tad lej formītēs un sastindzina.
Pasniedz ar pienu vai augļu mērci.
Recepte no I.Jansones grāmatas "Daba baro, daba dziedē" (izd.1991.g "Panorāma).