Rudens gardums – ābolu un biezpiena sacepums
Lieliski garšo gan ar saldējumu, gan vaniļas mērci, gan silts, gan auksts.
4 porcijas
Gatavošanas ilgums: 1 stunda 20 minūtes
Sastāvdaļas:
600 g ābolu
500 g vājpiena biezpiena
130 g cukura
50 g sviesta istabas temperatūrā + sviests veidnei
4 olas
80 g mannas
50 ml ābolu sulas
1 citrons
1 tējk. malta kanēļa
1 tējk. Cepampulvera
Gatavošana:
-
Nomizotus ābolus sagriez gabaliņos. Citronam norīvē miziņu.
-
Katlā uzvāri ābolu sulu ar 30 g cukura un kanēli, ieber ābolus un uz lēnas uguns sautē 15 minūtes.
-
Sviestu saputo ar 50 g cukura un citrona miziņu gaišās putās.
-
Olām atdali dzeltenumu no baltuma.
-
Saputotajā sviestā pa vienam iekul olu dzeltenumus. Iemaisi biezpienu, mannu un cepampulveri.
-
Citā bļodā puto olu baltumus, pakāpeniski iesijā atlikušo cukuru un saputo stingrās putās.
-
Iecilā biezpiena mīklā.
-
Ābola šķēlītes kārto ietaukotā veidnē. Klāj virsū biezpiena mīklu.
-
Cep 30-40 minūtes 180 grādu karstā cepeškrāsnī.
Avots: žurnāls “100 Labi Padomi”