Cepam ābolmaizi!
Šis gardums noteikti ir tāds, kurš ir pavisam vienkārši pagatavojams, taču tajā pašā laikā ir gardāks nekā pati dārgākā konditorejas kūka. Iedves sevī rudenīgāku noskaņu!
Sastāvdaļas:
Biskvītam
- 6 olas
- 6 ēd.k. cukura
- 6 ēd.k. miltu
Pārliešanai
- 3 olas
- 4 ēd.k. skāba krējuma
- 100 g cukura
- kanēlis
- āboli
Gatavošana:
- Biskvītam - saputo olas stingrās putās, tad lēnām iecilā miltus.
- Šo mīklu lej ar cepampapīru izklātā pannā, pa virsu kārto nomizotus, šķēlītēs sagrieztus ābolus.
- Ābolus nedaudz pārkaisa ar cukuru un kanēli.
- Pārliešanai saputo olas ar krējumu un cukuru.
- Kad biskvītam āboli ir sakārtoti virsū, cepešpannu liek cepeškrāsnī uz 5-10 minūtēm, lai pacepās.
- Tad to izņem un pārlej olu - krējuma maisījumu.
- To pārkaisa ar kanēli.
- Cep cepeškrāsnī gatavu.
Recepte: Agita Gabrāne