Aveņu-rīsu saldais krēms - iepriecini savas garšas kārpiņas!
Ja mājās ir saldētas avenes vai vēl labāk - jebkuras citas saldas un svaigas ogas, liekam tās lietā - gatavojam saldo krēmu!
Sastāvdaļas:
- 0.5 l saldā krējuma
- 200 g cukura
- 2 ēd.k. želatīna
- 1 glāze sablenderētu aveņu + 2 ēd.k. cukura
- vaniļas cukurs
Gatavošana:
Saldo krējumu puto ar cukuru un vaniļas cukuru. Oecilā izvārītus rīsus un sablenderētās avenes ar cukuru. Beigās iecilā uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu, kuru liek edusskapī, lai saželē.
Šādu saldēdienu pasniedz ar ābolu-rozīņu ķīseli.
Recepte: Agita Gabrāne