Īsts svētku saldais ēdiens: arbūzu sorbets

Neapšaubāmi, ka daudziem vēl gribas atcerēties vasaru un sajust to siltumu, ar kādu mūs saulīte sildīja vasarā. Sajūti vasaru arī pelēkā rudenī!

Lai sorbetam būtu lielāka garšu dažādība, tam var pievienot dažādus garšaugus, piemēram, piparmētru!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai sorbetam būtu lielāka garšu dažādība, tam var pievienot dažādus garšaugus, piemēram, piparmētru!

Sastāvdaļas:

  • arbūzs - 2kg
  • olas baltums - 3gab.
  • cukura sīrups - 70ml
  • laims - 1 gab.

Gatavošana:

  • Arbūzu attīra no sēkliņām un tā mīkstumu sablenderē.
  • Tad pievieno cukura sīrupu un laima sulu.
  • Olu baltumus saputo gaisīgā masā.
  • Arbūza un olu masu rūpīgi sajauc.
  • Šo masu saldē saldētavā, tad ik pēc 20 minūtēm sorbetu viegli uzputo ar putojamo slotiņu, lai tas būtu viendabīgs. Tas jāsaldē aptuveni trīs stundas. Taču, ja ir pieejama saldējuma gatavojamā mašīna, tad masu var likt tajā un tad sorbets aptuveni pusstundas laikā būs gatavs.

Recepte: ''Aikāgaršo''

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas