Simts kārtu melleņu kūka

Kāpēc gan nesarīkot ģimenes svētkus parastā darba dienā vai vienkāršā svētdienā, padarot šo dienu īpašu? Ģimene noteikti priecāsies arī par gardo melleņu kūku! 

Lai kūku būtu vieglāk sagriezt, tā ir jāieliek ledusskapī ievilkties vismaz uz stundu, taču to var pasniegt arī uzreiz, tad tā būs kraukšķīgāka!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai kūku būtu vieglāk sagriezt, tā ir jāieliek ledusskapī ievilkties vismaz uz stundu, taču to var pasniegt arī uzreiz, tad tā būs kraukšķīgāka!

Sastāvdaļas:

  • mellenes - 450 g
  • sviesta kārtainā mīkla - 400 g
  • skābais krējums 25% - 350 g
  • karameļu mērce - 65 ml
  • svaiga lavanda - 1 tējk.

Gatavošana:

  • Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem. 
  • Mīklas plāksnes cep 15 minūtes, tad tās atdzesē un saspiež plakanas.
  • Kārto kūku - pamatā liek divas plāksnes, virsū smērē pusi skābā krējuma, pievieno lavandu un lej pa virsu pusi karameļu mērces.
  • Tad tam pāri pārber trešdaļu melleņu.
  • Uzliekot nākamo kārtu, kārto visu tāpat, izmantojot pārējās sastāvdaļas.

Recepte: ''Aikāgaršo''

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas