Simts kārtu melleņu kūka
Kāpēc gan nesarīkot ģimenes svētkus parastā darba dienā vai vienkāršā svētdienā, padarot šo dienu īpašu? Ģimene noteikti priecāsies arī par gardo melleņu kūku!
Sastāvdaļas:
- mellenes - 450 g
- sviesta kārtainā mīkla - 400 g
- skābais krējums 25% - 350 g
- karameļu mērce - 65 ml
- svaiga lavanda - 1 tējk.
Gatavošana:
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem.
- Mīklas plāksnes cep 15 minūtes, tad tās atdzesē un saspiež plakanas.
- Kārto kūku - pamatā liek divas plāksnes, virsū smērē pusi skābā krējuma, pievieno lavandu un lej pa virsu pusi karameļu mērces.
- Tad tam pāri pārber trešdaļu melleņu.
- Uzliekot nākamo kārtu, kārto visu tāpat, izmantojot pārējās sastāvdaļas.
Recepte: ''Aikāgaršo''