Pašcepts gards našķis - medus cepumi
Pamazām varam sākt ''iesildīties'' ziemas kārumu un našķu gatavošanai un piesmaržināt māju ar krustnagliņu un cepumu smaržu!
Sastāvdaļas:
- 400g medus
- 100g cukura
- 100g sviesta
- 2 olas
- tējkarote sodas
- 6 krustnagliņas
- milti (pēc vajadzības)
Gatavošana:
- Katliņā izkausē medu, pieliek sviestu un cukuru.
- Visu pavāra, kamēr izkūst sviests un cukurs.
- Tad atdzesē līdz istabas temperatūrai, pievieno olas.
- Krustnagliņas smalki saberž, samaisa ar miltiem un sodu.
- Miltu maisījumu pievieno medus masai un samīca pastingru mīklu.
- No masas izrullē nelielas desiņas, tās sagriež nelielos gabaliņos (rieksta lielumā), sarullē bumbiņās, liek uz pannas un cep sakarsētā cepeškrāsnī gatavas (180 grādos).
Recepte: Agita Gabrāne