Ķirbju kēkss ar žāvētām dzērvenēm! Gardēžu recepte
Liela daļa kēksu ar tādām sastāvdaļām, kā ķirbis, sanāk slapji un pajukuši vai arī pretēji - sausi un cieti. Turpretī šis kēkss izdosies gards un būs balansā!
Sastāvdaļas:
- 500g ķirbja
- 2 olas
- glāze cukura
- 100 ml eļļas
- 2 saujas kaltētu dzērveņu
- tējkarote sodas
- milti ~ 3glāzes
Gatavošana:
- Ķirbi smalki sarīvē, pievieno olas, cukuru, eļļu un sodu.
- Visu rūpīgi samaisa, tad liek klāt izmērcētas dzērvenes.
- Klāt pievieno miltus un samaisa mīklu - mīkla sanāk bieza.
- Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos ~ 40-50 minūtes.
Recepte: Agita Gabrāne