Kārtainais biezpiena krēms ar cidoniju sīrupu
Lūk, vēl kāds lielisks pielietojums cidoniju sīrupam - gatavojam gardu saldo ēdienu!
Sastāvdaļas:
biezpiena krēmam:
- 500 ml saldā krējuma
- 200 g cukura
- 2 ēd.k. želatīna
- 2 paciņas biezpiena
- vaniļas cukurs
cidoniju želejai:
- 300 ml cidoniju sīrupa
- 1 ēd.k. želatīna
Gatavošana:
- Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru stingrās putās.
- Klāt pievieno biezpienu un kārtīgi izmaisa.
- Šo masu sadala divās daļās, vienai no tām pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu.
- To lej formā un uz īsu mirkli liek saldētavā sastingt.
- Tad gatavo cidoniju želeju - uzvārītam cidoniju sīrupam pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu, atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Izņem no saldētavas biezpiena krēmu un kā nākošo kārtu lej cidoniju želeju, atkal ieliek saldētavā uz īsu mirkli, lai saželē.
- Tālāk pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu otrai biezpiena masai, kārtīgi izmaisa.
- No saldētavas izņem formu, kur jau sastingusi cidoniju želeja un lej virsū biezpiena krēma kārtu.
- To liek ledusskapī, lai viss sastingst un pasniedz ar ogu mērci.
Recepte: Agita Gabrāne