Saldie ķirbju mafini ar kokosriekstu skaidiņām
Mafini iepriecinās gan saldajā pie karstas tējas, gan arī kā lielisks našķis pusdienu pārtraukumā. Turklāt - tie ir pietiekami mazi, lai tos droši varētu ielikt somā līdzi uz darbu!
Sastāvdaļas:
- 500 g ķirbja
- 3 olas
- 200 g cukura
- 1 paciņa biezpiena
- 3 ēd.k. kokosa pārslu
- 3 ēd.k. skāba krējuma
- 1 tējk. sodas
- 100 g sviesta
- vaniļas cukurs
- milti pēc vajadzības
Gatavošana:
- Sviestu sakuļ ar cukuru un olām, pievieno skābo krējumu, biezpienu un visu samaisa viendabīgā masā.
- Ķirbim nogriež mizu, izgriež mīkstumu un to sarīvē uz smalkas rīves.
- Masai pievieno kokosa pārslas, sarīvēto ķirbi, vaniļas cukuru un sodu.
- Samaisa viendabīgu masu un klāt sijā miltus.
- Masai jābūt biezai, to lej mafinu formiņās un pārkaisa ar ķirbju sēkliņām.
- Cep 180 grādos gatavus.
Recepte: Agita Gabrāne