Saldie ķirbju mafini ar kokosriekstu skaidiņām

Mafini iepriecinās gan saldajā pie karstas tējas, gan arī kā lielisks našķis pusdienu pārtraukumā. Turklāt - tie ir pietiekami mazi, lai tos droši varētu ielikt somā līdzi uz darbu!

Šādu gardumu cepšanas laikā ieteicams nevirināt cepeškrāsni, lai mafini nesakristos un nezaudētu formu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādu gardumu cepšanas laikā ieteicams nevirināt cepeškrāsni, lai mafini nesakristos un nezaudētu formu!

Sastāvdaļas:

  1. 500 g ķirbja
  2. 3 olas
  3. 200 g cukura
  4. 1 paciņa biezpiena
  5. 3 ēd.k. kokosa pārslu
  6. 3 ēd.k. skāba krējuma
  7. 1 tējk. sodas
  8. 100 g sviesta
  9. vaniļas cukurs
  10. milti pēc vajadzības

Gatavošana:

  • Sviestu sakuļ ar cukuru un olām, pievieno skābo krējumu, biezpienu un visu samaisa viendabīgā masā.
  • Ķirbim nogriež mizu, izgriež mīkstumu un to sarīvē uz smalkas rīves.
  • Masai pievieno kokosa pārslas, sarīvēto ķirbi, vaniļas cukuru un sodu.
  • Samaisa viendabīgu masu un klāt sijā miltus.
  • Masai jābūt biezai, to lej mafinu formiņās un pārkaisa ar ķirbju sēkliņām.
  • Cep 180 grādos gatavus.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas