Rudzu maizes un bumbieru krēms - deserts
Kad nu Tavs noskaņojums gadījies nudien krēmīgs, tad taču arī kaut kas krēmīgs ir jāpagatavo, lai uzmundrinātu sevi un parējos, vaine?
Sastāvdaļas:
- 1kg - bumbieru
- 1 gab. - citrona
- 5 ēdamk. - rudzu maizes rīvmaize
- 2 ēdamk. - medus
- 1/2 ēdamk. - kanēļa
- 8-10g - želatīna
- 1 ēdamk. - cukura
- 100ml - ūdens
Gatavošana:
- Bumbierus nomizo. Divus bumbierus pārgriež uz pusēm, bet pārējos attīra no kauliņiem un mīkstumu sagriež gabaliņos.
- Šos gabaliņus liek katliņā, pielej 100 ml ūdens un izvāra mīkstus.
- Tad sablenderē, pievienojot vienu ēdamkaroti medus, kanēli un ēdamkaroti rudzu rīvmaizes.
- Atdzesē.
- No citrona izspiež sulu un pieber želatīnu.
- Kad tas uzbriedis, to izkausē un iejauc bumbieru krēmā.
- Krēmu pilda traukos un liek uz vismaz vienu stundu ledusskapī saželēt.
- Pa to laiku sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem grila režīmā.
- Uz paplātes liek četras bumbieru pusītes, apkaisa ar cukuru un karamelizē 5-10 minūtes.
- Atlikušo rudzu rīvmaizi sajauc ar vienu ēdamkaroti medus, lai veidojas drumstalas, un pasniedzot ar tām apber desertu.
Recepte: ''Aikāgaršo''