Biezpiena klimpas ar saldo mērci
Brīnišķīgs saldēdiens!
Sastāvdaļas:
- 1kg biezpiena
- 5 olas
- 100g cukura
- milti - pēc vajadzības
Mērcei:
- puspaciņa sviesta
- 1l piena
- 300g cukura
- 100g miltu
- vaniļas cukurs
Gatavošana:
- Biezpienu samaļ, pievieno olas un cukuru.
- Tad pievieno miltus tik daudz, lai veidotos viendabīga masa.
- No masas veido apaļas bumbiņas, tās vāra ūdenī, kuram ir pievienots nedaudz sāls.
- Bumbiņas ir gatavas, kad tās uzpeld.
- Tās gatavas izņem no ūdens un notecina lieko šķidrumu.
- Gatavo mērci: pienam pievieno miltus un vaniļas cukuru, cukuru un sviestu.
- Uz lēnas uguns vāra, nepārtraukti maisot, kamēr mērcīte sabiezē.
- Ja mērcīte sanāk bieza, tad tai jāpievieno nedaudz piena.
Recepte: Agita Gabrāne