Skudrupūžņa saldā kārtojuma recepte
Vēl kāda garda recepte kā ieteikums kūku cepējiem, kuriem paliek pāri kāda lieka kūkas kārta (jebkura drūpošā, izņemot biskvītu), kuru noteikti nevajag mest ārā, bet gan izmantot radoši, kas beigās pārtop gardā, saldskābā našķī!
Sastāvdaļas:
- saldais krējums
- cukurs
- vaniļas cukurs
- plūmju ievārījums (vai jebkurš ievārījums pēc izvēles, kurš dotu patīkamu skābumiņu)
- sadrupināta kūkas kārta
- šokolāde
- mandeļu skaidiņas
- kivi
Gatavošana:
- Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru kārdinošā putukrējumā.
- Sastāvdaļas sāk kārtot glāzē: putukrējums; drumstalas; ievārījums un tā saliek vairākas kārtas. Protams, kārtas var likt arī pēc saviem ieskatiem.
- Apcep mandeļu skaidiņas un izkausē šokolādi.
- Skaistās šķēlītēs sagriež kivi.
- Pāri saldajam kārtojumam pārlej izkausēto šokolādi, glīti pārber mandeļu skaidiņas un beigās ēdamam dekoram uzliek kivi šķēlītes.
Recepte: Agita Gabrāne