Rabarberu laiks ir klāt! Cepam rabarberu un banānu mafinus bez piena

Ja esi no tiem, kam ir govs piena nepanesamība vai vienkārši nepatika pret piena produktiem, tad, lūk, - šoreiz pienu aizvietojam ar auzu pienu. Saldumiņš pēcpusdienai pie kafijas!

Rīkojam mafinu pēcpusdienu!

FOTO: Shutterstock.com

Rīkojam mafinu pēcpusdienu!

Sastāvdaļas:

  • 3 olas
  • cukurs pēc vēlmes (~200g)
  • vaniļas cukurs
  • eļļa 75g
  • auzu piens 250 ml
  • 1/2 tējk. sodas
  • milti pēc vajadzības (jāsanāk pabiezai konsistencei)
  • rabarberi (3 vidēji lieli)

Gatavošana:

  • Bļodā iesit olas, pieber cukuru un vaniļas cukuru un sablenderē.
  • Tad pievieno auzu pienu, sodu un miltus, kā arī eļļu un atkal blenderē.
  • Rabarberus sagriež nelielos kubiciņos, liek atsevišķā bļodā pārbērtus ar cukuru, lai atsulojās.
  • Kēksiņu masai pievieno arī rabarberu sulu un iejauc nedaudz pašus rabarberus.
  • Ja ir nepieciešams, pievieno vēl miltus.
  • Mīklu lej kēksiņu formās, atstājot nedaudz brīvu vietu virspusē, jo tie piepūtīsies.
  • Kad kēksiņi salieti formiņās, tiem pa virsu pārber vēl atlikušos rabarberu gabaliņus.
  • Cep 200 grādos, apmēram vienu stundu.

Banānu mafiniem:

Reklāma
Reklāma
  • 3 olas
  • banāns
  • 1/2 sodas
  • auzu piens
  • milti

Gatavo tāpat kā rabarberu mafinus - sajauc, sablenderē sastāvdaļas, banānu samīcot putriņā. Tikai šiem var pat nepievienot cukuru - tāpat iznāks saldi!

Beigās mafinus pārkaisa ar pūdercukuru un piepilda vēderus!