Rabarberu laiks ir klāt! Cepam rabarberu un banānu mafinus bez piena
Ja esi no tiem, kam ir govs piena nepanesamība vai vienkārši nepatika pret piena produktiem, tad, lūk, - šoreiz pienu aizvietojam ar auzu pienu. Saldumiņš pēcpusdienai pie kafijas!
Sastāvdaļas:
- 3 olas
- cukurs pēc vēlmes (~200g)
- vaniļas cukurs
- eļļa 75g
- auzu piens 250 ml
- 1/2 tējk. sodas
- milti pēc vajadzības (jāsanāk pabiezai konsistencei)
- rabarberi (3 vidēji lieli)
Gatavošana:
- Bļodā iesit olas, pieber cukuru un vaniļas cukuru un sablenderē.
- Tad pievieno auzu pienu, sodu un miltus, kā arī eļļu un atkal blenderē.
- Rabarberus sagriež nelielos kubiciņos, liek atsevišķā bļodā pārbērtus ar cukuru, lai atsulojās.
- Kēksiņu masai pievieno arī rabarberu sulu un iejauc nedaudz pašus rabarberus.
- Ja ir nepieciešams, pievieno vēl miltus.
- Mīklu lej kēksiņu formās, atstājot nedaudz brīvu vietu virspusē, jo tie piepūtīsies.
- Kad kēksiņi salieti formiņās, tiem pa virsu pārber vēl atlikušos rabarberu gabaliņus.
- Cep 200 grādos, apmēram vienu stundu.
Banānu mafiniem:
- 3 olas
- banāns
- 1/2 sodas
- auzu piens
- milti
Gatavo tāpat kā rabarberu mafinus - sajauc, sablenderē sastāvdaļas, banānu samīcot putriņā. Tikai šiem var pat nepievienot cukuru - tāpat iznāks saldi!
Beigās mafinus pārkaisa ar pūdercukuru un piepilda vēderus!