Neparasta uzkoda: sāļās karameles batoniņi

Kārojas našķi? Pagatavo gardus sāļās karameles batoniņus!

Šāds našķis garšos gan lieliem, gan maziem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šāds našķis garšos gan lieliem, gan maziem!

Sastāvdaļas:
220g  Trikāta sviesta (istabas temp.)
100g cukura
100g pūdercukura
1 vaniļas pāksts
260g miltu
300g vārīta kondensētā piena
1 tējk. jūras sāls
1 ēd. kar. kukurūzas cietes

 

Pagatavošana:

Krāsni sakarsē 170 grādus karstu. 20x 20 cepamo formu noklāj ar cepamo papīru. 
Bļodā liec sviestu un pievieno cukurus. Mikserē, līdz sviesta masa kļuvusi krēmīga un cukurs rūpīgi ieputojies. Pievieno sēkliņas no vaniļas pāksts un turpini putot vēl minūti. 
Iesijā miltus un rūpīgi tos iemīci. Mīklu sadali divās daļās. Pusi mīklas sadrupini drumstalās un pagaidām noliec malā. Otru daļu liec sagatavotajā formā un nopresē ar karoti vai silikona lāpstiņu. Liec cepties krāsnī uz 15 minūtēm, līdz pamatne kļuvusi zeltaini brūna.
Tikmēr liec bļodā vārītu kondensēto pienu un pievieno tam jūras sāli un kukurūzas cieti. Sastāvdaļas rūpīgi samaisi. 
Karameli klāj pa virsu izceptajai pamatnei, pārber ar drumstalām un liec krāsnī uz vēl 15 minūtēm, līdz drumstalas apcepušās. Pēc cepšanas atdzesē. 

 

Reklāma
Reklāma

Autore: Anna Birmane, bloga annapanna.lv autore

 

Sastāvdaļas