Neparasta uzkoda: sāļās karameles batoniņi
Kārojas našķi? Pagatavo gardus sāļās karameles batoniņus!
Sastāvdaļas:
220g Trikāta sviesta (istabas temp.)
100g cukura
100g pūdercukura
1 vaniļas pāksts
260g miltu
300g vārīta kondensētā piena
1 tējk. jūras sāls
1 ēd. kar. kukurūzas cietes
Pagatavošana:
Krāsni sakarsē 170 grādus karstu. 20x 20 cepamo formu noklāj ar
cepamo papīru.
Bļodā liec sviestu un pievieno cukurus. Mikserē, līdz sviesta masa
kļuvusi krēmīga un cukurs rūpīgi ieputojies. Pievieno sēkliņas no
vaniļas pāksts un turpini putot vēl minūti.
Iesijā miltus un rūpīgi tos iemīci. Mīklu sadali divās daļās. Pusi
mīklas sadrupini drumstalās un pagaidām noliec malā. Otru daļu liec
sagatavotajā formā un nopresē ar karoti vai silikona lāpstiņu. Liec
cepties krāsnī uz 15 minūtēm, līdz pamatne kļuvusi zeltaini
brūna.
Tikmēr liec bļodā vārītu kondensēto pienu un pievieno tam jūras
sāli un kukurūzas cieti. Sastāvdaļas rūpīgi samaisi.
Karameli klāj pa virsu izceptajai pamatnei, pārber ar drumstalām un
liec krāsnī uz vēl 15 minūtēm, līdz drumstalas apcepušās. Pēc
cepšanas atdzesē.
Autore: Anna Birmane, bloga annapanna.lv autore