Citronkrēms kūkām un biskvītiem

Angliski runājošajās zemēs tas sastopams ar citrona biezpiena (lemon curd) nosaukumu, taču latviešus šāds vārdu salikums var maldināt. Visbiežāk ar citronkrēmu pilda smilšu mīklas groziņus – tā dzirkstīgais skābenums lieliski sader ar bezē vai putukrējumu. Taču tikpat labs partneris citronkrēms būs kārtainai biskvītkūkai, smalkmaizītei, skonei vai pat ikrīta brokastu grauzdiņam.

Citronkrēms būs labs partneris kārtainai biskvītkūkai, smalkmaizītei, skonei vai pat ikrīta brokastu grauzdiņam.

FOTO: Shutterstock.com

Citronkrēms būs labs partneris kārtainai biskvītkūkai, smalkmaizītei, skonei vai pat ikrīta brokastu grauzdiņam.

250 ml burciņa
25 minūtes pagatavošanai

Vajadzīgs
3 citroni, smalki rīvēta miziņa un sula
150 g cukura
75 g sviesta
2 olas + 1 olas baltums


Pagatavošana
* Sviestu, cukuru, citrona miziņu un sulu kastrolī ar biezu dibenu uz mazas uguns karsē, līdz sviests ir izkusis.
* Bļodā sakul olas un olbaltumu. Iemaisi sakultās olas sviesta mikslī, turpini uzmanīgi maisīt (pieskati, lai uguns būtu maza; ja būs par karstu, masa sapārslosies!), līdz citronkrēma masa ir sabiezējusi un viendabīga. Ja gadās, ka tā tomēr sapārslojas, žigli noņem no uguns un izdzen caur sietu.
* Noņem gatavo citronkrēmu no uguns (vārīšana kopumā aizņems ne vairāk par 15 minūtēm) un liec tīrā burciņā.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas