Citronkrēms kūkām un biskvītiem
Angliski runājošajās zemēs tas sastopams ar citrona biezpiena (lemon curd) nosaukumu, taču latviešus šāds vārdu salikums var maldināt. Visbiežāk ar citronkrēmu pilda smilšu mīklas groziņus – tā dzirkstīgais skābenums lieliski sader ar bezē vai putukrējumu. Taču tikpat labs partneris citronkrēms būs kārtainai biskvītkūkai, smalkmaizītei, skonei vai pat ikrīta brokastu grauzdiņam.
250 ml burciņa
25 minūtes pagatavošanai
Vajadzīgs
3 citroni, smalki rīvēta miziņa un sula
150 g cukura
75 g sviesta
2 olas + 1 olas baltums
Pagatavošana
* Sviestu, cukuru, citrona miziņu un sulu kastrolī ar biezu dibenu
uz mazas uguns karsē, līdz sviests ir izkusis.
* Bļodā sakul olas un olbaltumu. Iemaisi sakultās olas sviesta
mikslī, turpini uzmanīgi maisīt (pieskati, lai uguns būtu maza; ja
būs par karstu, masa sapārslosies!), līdz citronkrēma masa ir
sabiezējusi un viendabīga. Ja gadās, ka tā tomēr sapārslojas, žigli
noņem no uguns un izdzen caur sietu.
* Noņem gatavo citronkrēmu no uguns (vārīšana kopumā aizņems ne
vairāk par 15 minūtēm) un liec tīrā burciņā.
Avots: www.kasjauns.lv